Societatea noastra va ofera o gama larga de plante ornamentale. Acestea constituie elementul principal pentru a da forma si viata gradinii dumneavoastra, varietatea de forme si culori ofera acesteia un aspect deosebit, incantator, in orice anotimp.

    Avand in vedere multitudinea de plante le putem grupa in mai multe categorii in functie de perioada de vegetatie si modul de dezvoltare, dupa cum urmeaza:

Arbuşti ornamentali

  O gama larga de arbusti, diversi colorati si diferite forme ce pot multumi si cel mai exigent client si va ofera un univers de culori si posibilitati. De la tufelede buddleja si hortensie, la aroma placuta a lavandei si rozmarinului si pana la pomisorii pitici de artar, cercis si magnolie, va punem la dispozitie tot ce va doriti pentru obtinerea unui coltisor viu in gradina dumneavoastra. Astfel, va oferim diferite varietati de berberis, buxus, spiraea, photinia, cotoneaster, euonymus, forsythia, si multe altele

Arbori ornamentali

      Avand o mare diversitate de forme si marimi, se gaseste mereu posibilitatea de a alege unul pentru orice fel de gradina, de la cea mai mica pana la cea mai mare. Prin maretia lor, orice gradina devine impresionanta. Mirosul dulce al florilor de tei primavara, umbra pomilor unde regasim pacea si linistea in serile de vara, aramiul frunzelor de artar toamna, crengile acoperite de nea in mijlocul iernii – toate acestea fac ca arborii sa fie placuti, indiferent de anotimp. Va oferim astfel sa alegeti arborii care va plac dintr-o varietate mare de artari, mesteceni, tei, platani, stejari, cercis, cedri, salcii, etc.

Gard Viu

      Reprezinta un element important al gradinii dumneavoastra deoarece nu are doar un rol estetic ci este si util: delimiteaza spatii, proprietati, protejeaza de vant, de zgomot, etc. Avantajul major al acestuia este ca poate fi realizat aproape din orice tip de planta, de la conifere (thuya, leylandii, cupresus, taxus, si altele) la diferiti arbusti cum ar fi buxus, lonicera, cotoneaster, pyracanta, hedera etc. Pentru un aspect deosebit, se pot imbina diferite plante ce infloresc treptat, obtinandu-se astfel o varietate de culori ce se schimba in functie de anotimp. Gardul viu necesita mai multa atentie, fiind necesara tunderea acestuia cel putin o data pe an, de preferat de doua ori, primavara si toamna, pentru mentinerea aspectului compact.

Conifere

       Putine plante au calitatile ornamentale ale coniferelor: forma eleganta, coronamentul mereu verde, longevitate, adaptabilitate la diverse soluri, intretinerea forte usoara. La acestea se adauga marea varietate de forme si culori deosebite (diferite noante de verde, auriu sau argintiu). Toate acestea fac ca aceasta categories a fie deosebita, chai daca au o crestere lenta. Culoarea mereu vie tot timpul anului este probabil principala atractie a acestor plante, pastrand frumusetea gradinii chiar si pe timp de iarna. Exceptie fac doar laricele, taxodium si ginkgo biloba. Acesta din urma este singurul reprezentant actual al unui grup de plante din Jurassic. Conform criteriilor botanice, este conifer dar se distinge de acestea prin aspectul extern, avnd frunze precum foioasele. Coniferele sa gasesc in diverse forme: piramidala, conica, coloana, rotunda, fusiforma, curgatoare (cedru) si chiar taratoare (ienuperi). Dintre toate speciile si formele, ies in evidenta brazii argintii care, chiar daca au un ritm de crestere foarte lent, au un aspect deosebit. Pe langa acestia va putem oferii diferite specii de thuya, leylandii, pin, brad, cedru, ienupar, cupressus, larice, etc. datorita adaptabilitatii foarte mari, din aceste plante se pot realize diverse forme cum ar fi pom-pom sau spirale si bonsai.

Plante cataratoare

      Sunt indispensabile pentru ornarea peretilor, pergolelor, tunelelor sau pentru acoperirea anumitor elemente inestetice. Numeroase specii si varietati sunt foarte des folosite ca si covor de plante pentru acoperirea zonelor unde este imposibila viata sau intretinerea unui spatiu verde alcatuit din plante ierboase. Prin imbinarea diferitelor specii se poate obtine un ameste de culori vii, placute, care infrumeseteaza orice colt al gradinii dumneavoastra. Reprezentative pentru aceasta grupa sunt diferitele specii de edera (verde, galbena, pestrita), trandafirii cataratori de diferite culori si marimi si wisteria, cu minunatele ei flori albe, albastre, liliachi sau roz.

 Trandafiri  

    Cele mai cunoscute si indragite flori, incanta privirea prin multitudinea de culori si varietati. In ceea ce priveste forma -tip tufe, agatatori, tip pomisori- acestia se incadreaza perfect in gradina dumneavoastra, adaugand culoare si parfum in sezonul cald. Inflorind de la sfarsitul primavarii pana la inceputul toamnei, trandafirii va pot oferii o bogatie de miresme si culori pe toata perioada verii. De la trandafirul clasic, alb, pana la cele mai neobisnuite culori, portocaliu, mov, galben cu rosu, alb cu rosu, trandafirii au reprezentat intotdeauna punctul de atractie al unei gradini. Diferitele forme (tufe, pomisori, catarati pe o pergola sau pe gard) si diferitele marimi (de la flori cat un ban mai mare, pana la florile mari, batutue) ofera gradinii dumneavoastra un aspect placut, relaxant si plin de viata.